Napište koment a hlásněte v anketě!!!

Červen 2008


Filmografie Matta Le Blance

28. června 2008 v 16:37 Matt Le Blanc (Joey Tribbiani)
2004 - "Joey"
2003 - Charlieho andílci: Na plný pecky
2002 - NBC 75th Anniversary Special (TV)
2001 - Friends: The Stuff You've Never Seen (TV)
2001 - Komando v sukních / Vojáci jejího veličenstva
2000 - Charlieho andílci
1998 - Ztraceni ve vesmíru
1997 - Red Shoe Diaries 7: Burning Up (V)
1996 - Ed
1994 - Lookin' Italian
1994 - "Přátelé"
1994 - Reform School Girl (TV)
1993 - Mlýnek na maso
1993 - Red Shoe Diaries 3: Another Woman's Lipstick (V)
1992 - "Vinnie & Bobby"
1991 - "Top of the Heap"
1990 - Anything to Survive (TV)
1988 - "TV 101"

Biografie Matta Le Blance

28. června 2008 v 16:35 Matt Le Blanc (Joey Tribbiani)
Matt Leblanc se narodil 25. července 1967 v městě Newton ve státě Massatchusetts, kde prožíval dětství se svojí matkou. Nejvíce se zajímal o motorky a auta, a proto šel na školu s technickým zaměřením. V osmnácti se odstěhoval za svým otcem na Floridu, kde vydržel několik let. Potom se odstěhoval do New Yourku, kde se věnoval modelingu. Postupně se vypracoval až do reklam firem Coca Cola a Levi's. Po televizním snímku Ed, který je o baseballu se začal věnovat filmům na plátně. (Private wars...) Po několika filmech přišla nabídka na konkurz Joeyho pro seriál "Přátelé", který zvládnul na jedničku. Největší film, který v poslední době natočil jsou Charlieho Andílci. Po skončení práce na Přátelích se přemístil do dalšího Sitkomu Joey.

Jeho manželkou je Melissa McKnight, s kterou se oženil v roce 2003 a má s ní jedno dítě Marina LeBlanc, která se narodila 8. února 2004.

O Joeym

28. června 2008 v 16:34 Matt Le Blanc (Joey Tribbiani)
Joey Tribianni (více o tomto herci)
Zaměstnání: herec, příležitostně dělá i jiné práce
Rodina: otec Joseph Sr., matka Gloria, sestry: Gina, Dina, Tina, Mary Angela, Mary Therese, Veronica a Cookie
Ex-milenky: květinářka Melanie, herečky: Kate a Kathy (neměl zatím dlouhodobý vztah)
Zájmy: televize, fireball, stolní fotbal
Charakteristika: Joey je původem Ital. Je tak trochu hloupý, ikdyž občas mu to myslí docela dobře. Jeho herecká kariéra zatím není moc úspěšná. Největší roli měl v seriálu Dny našich životů neboli Tak jde čas, kde hrál a nyní opět hraje doktora Draka Ramoraye. Hlavní roli také ztvránil v seriálu Mac a C.H.E.E.S.E., který však byl zrušen. Měl však spoustu divadelních rolí a natočil několik reklam. Když se zrovna nevěnoval herectví, tak pracoval např. jako předvaděč pánských voňavek, prodavač vánočních stromků nebo jako gladiátor v casinu. Jeho a Chandlerovým oblíbeným pořadem je Pobřežní hlídka. Joey má velmi početnou rodinu - je jediným synem mezi 8 dětmi. Je také sukničkář a neměl zatím žádný dlouhodobější vztah.
Kliďas Joey


Filmografie Davida

28. června 2008 v 16:32 David Schwimmer (Ross Geller)

2008 - Madagaskar 2 (Připravuje se)
2007 - Run, Fat Boy, Run (Připravuje se)
2006- Big nothing
2005 - Madagaskar
2002 - NBC 75th Anniversary Special (TV)
2001 - "Bratrstvo neohrožených"
2001 - Friends: The Stuff You've Never Seen (TV)
2001 - Hotel
2001 - Vzpoura (TV)
2000 - Láska a sex
2000 - Řezník, kněz a prostitutka
1999 - Celebrity Profile: Henry Winkler (TV)
1999 - Zuřivost
1998 - Šest dní, sedm nocí
1998 - Nadaný žák
1998 - Přátelé
1998 - Since You've Been Gone (TV)
1998 - Tenká růžová čára
1997 - Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life (TV)
1997 - Kozy, kozy, kozičky
1996 - Smuteční host
1994 - "Monty"
1994 - "Přátelé"
1994 - Vlk
1993 - "Policie - New York"
1993 - Twenty Bucks
1993 - Waiter, The
1992 - Na rozhraní
1991 - Let vetřelce
1989 - Deadly Silence, A (TV)
1989 - "More You Know, The"
1988 - "Báječná léta"

Divadlo
2005- Some girls

Režie
2004 - "Joey"
1998 - Since You've Been Gone (TV)
1994 - "Přátelé"

Adresa na Davida

28. června 2008 v 16:30 David Schwimmer (Ross Geller)

Adresa o autogram
The Gersh Agency
232 North Canon Drive
Beverly Hills, CA 90210

Biografie Davida

28. června 2008 v 16:30 David Schwimmer (Ross Geller)

David L. Schwimmer se narodil 2. listopadu roku 1966 v Astorii, New York, USA. Ale celé dětství prožil v Los Angeles. Oba rodiče jsou právníci. K herectví ho postrčil jeho instruktor, který mu nabídnul Letní kurz herectví na Northwesternské univerzitě. Oslněn tímto zážitkem se po čase vrátil do Northwesternu, kde dostal mládežnickou cenu v mluvení/divadle. Po ukončení stření školy se mladý Davir rozhodoval jestli bude studovat Práva, nebo Medicínu. Ale začala převládat touha herectví a tak se plány rozplynuli a místo toho se rozhodl založit divadelnís polečnost Chicago's Lookingglass Theatre Company.

První herecká zkušenost přišla v televizním filmu Deadly Silence(Smrtící mlčení). Kritici ovšem tento film absolutně převálcovali a zdrcený David se vráteil zpět do Los Angeles. Odvrátil se od komerčního herectví a začal se naplno věnovat své divadelní společnosti. Ale dlouho to nevydržel a odskakoval si k natáčení televizních projektů(Zákon v L.A.). Takovým to způsobem se dostal až k seriálu Přátelé. Nejdřív si nebyl jistý a na konkurz se mu nechtělo, ale jeho agent ho přemluvil. A tak začala hvězdná kariéra Davida Schwimmera. Otevřela mu bránu do Hollywoodu, kde se začal prosazovat jako nadějný režisér.

O Rossovi

28. června 2008 v 16:29 David Schwimmer (Ross Geller)
Zaměstnání: pracuje jako profesor na univerzitě, dříve jako paleonotlog v muzeu
Rodina: otec Jack, matka Judy, sestra Monica, syn Ben (* 1995), dcera Emma (*2002)
Ex-milenky: Carol Willick, Julie, Rachel Green, Bonnie, Emily Waltham, Mona
Zájmy: paleontologie, věda, fotbal
Charakteristika: Ross byl na střední škole zamilovaný do Rachel, začali však spolu chodit až po deseti letech. Ross byl Chandlerovým spolubydlícím na koleji a hráli spolu v studentské kapele. Je třikrát rozvedený. S Carol Willick se rozvedl, protože ona zjistila, že je lesbička. S Emily Waltham proto, že při obřadu vyslovil jméno Rachel a Emily mu pak nemohla věřit. Zrušení třetího manželství požadovala Rachel, jelikož se vzali v dost podnapilém stavu a v té době už jejich city vyhasly. S Carol má syna Bena. Rachel mu porodila dceru Emmu. Když se kvůli Emily vystěhoval ze svého bytu a posléze z nového byl vyhozen, nastěhoval se k Joeymu a Chandlerovi, pak se mu podařilo získat byt šeredného tlustého naháče. Jeden čas Rossovým domácím mazlíčkem byla opička jménem Marcel, kterou pak musel kvůli "pohlavní zralosti" dát do ZOO. Marcel se poté stal hvězdou showbyznysu.
Vážný Ross


Filmografie Matthewa

28. června 2008 v 16:28 Matthew Perry (Chandler Bing)
2008 - Beginning of Wisdom, The
2007 - Numb
2006 - Ron Clark Story, The (TV film)
2006 - "Studio 60 on the Sunset Strip" (TV seriál)
2004 - Fever
2004 - Můj soused zabiják 2
2002 - NBC 75th Anniversary Special (TV)
2002 - Sloužit Sáře
2001 - Friends: The Stuff You've Never Seen (TV)
2000 - Kid
2000 - Můj soused zabiják
1999 - Tři do tanga
1998 - Málem hrdinové
1997 - Jen blázni spěchají
1995 - Day with, A (TV)
1995 - Microsoft Windows 95 Video Guide (V)
1994 - Getting In
1994 - Parallel Lives (TV)
1994 - "Přátelé"
1993 - "Home Free"
1993 - Vražedné vztahy (TV)
1990 - Call Me Anna (TV)
1990 - "Sydney"
1989 - She's Out of Control
1988 - Dance 'Til Dawn (TV)
1988 - Night in the Life of Jimmy Reardon, A
1987 - "Second Chance"

Biografie Matthewa

28. června 2008 v 16:27 Matthew Perry (Chandler Bing)

Matthew Perry se narodil 19.srpna 1969 ve Williamstown, stát Massachusetts, USA. Jeho rodiče se rozvedli, když byl ještě dítě. S matkou se přestěhoval do Ottawy. Matka pracovala jako tisková mluvčí pro Pierra Trudeau, kanadského ministra v sedmdesátých a osmdesátých letech. Dorůstající Matthew se stal moc talentovaným hráčem tenisu.

V 15 letech se přestěhoval do Los Angeles, kde začal žít se svým otcem. Při studiu na střední škole se Matthew nedokázal rozhodnout mezi tenisem a herectvím. V roce 1984 prohrál důležitý tenisový turnaj a tak se definitivně rozhodl pro herectví. Brzy po tom natočil svůj první debut Charles in Charge.

Druhá příležitost přišla brzo. Zatímco šestnáctiletý Matthew pracoval jako číšník v restauraci, získal od jedné kolegyně telefonický kontakt na režiséra Williama Richtera, který zrovna obsazoval herce do svého nového projektu. Ačkoli si od toho Perry moc nesliboval, Richterovi i přes to zavolal. Štěstí se ho drželo. Dostal roli po boku Rivera Phoenixa ve filmu JEDNA NOC V ŽIVOTĚ JIMMYHO REARDONA (1988).Po natočení tohoto filmu Matthew zanedlouho ukončil studium na střední škole, i když jeho otec chtěl aby šel studovat Univerzitu. A tak uzavřeli dohodu, jestli si do roku nenajde stabilní práci jako herec, tak se přihlásí na UCLA (University of California: Los Angeles).

Zanedlouho poté získal jednu z hlavních rolí v komediálním sitcomu Druhá šance. Všechny další projekty kterým se věnoval (Beverly Hills 90210, Growing Psina,240 Roberts)mu na slávě moc nepřidaly, a proto se v roce 1993 rozhodl, že napíše svůj vlastní seriál s názvem Maxwell's House. Po roce usilovného psaní ukázal scénář pilotního dílu společnosti Universal Television a po souhlasu se pustil do realizace. Seriál byl o šestici mladých lidí, vztazích a životních cestičkách. Ve stejném období se pustila do natáčení podobného projektu společnost NBC, když viděla práci Perryho nabídla mu konkurz na seriál Přátelé. Ten měl hned ze začátku velký úspěch a z hlavních představitelů udělal televizní hvězdy. V roce 1997 Matthew natočil film Fools Rush In (Jen blázni spěchají) v hlavní roli se Salmou Hayek. Kromě Přátel se také objevil ve filmech jako Three to Tango (1999), The Whole Nine Yards (Můj soused zabiják) a The Whole Ten Yards (Můj soused zabiják 2), kde byl jeho parťákem Bruce Willis.

Mathew si vytvořil úžasnou kariéru a ačkoli Přátele nepokračují, tak Perryho sláva stále roste.

O Chandlerovi

28. června 2008 v 16:26 Matthew Perry (Chandler Bing)
Chandler Bing (více o tomto herci)
Zaměstnání: je šéfem oddělení zpracování dat ve velké mezinárodní firmě
Rodina: otec Charles (a.k.a. Helena Handbasket), matka Nora Tyler Bing
Ex-milenky: Janice, Kathy
Zájmy: televize, stolní fotbal
Charakteristika: Chandler to v životě neměl moc lehké. Jeho rodiče se rozvedli, když byl ještě dítě. Otec opustil rodinu kvůli jinému muži - sluhovi. Rodiče mu to oznámili na den Díkuvzdání. Jeho matka je autorkou romantických (spíše erotických) novel. Otec dělá travesty show v Las Vegas pod pseudonymem Helena Handbasket :) Jeho velkou láskou byla Janice, kterou zbytek party nenáviděl. Několikrát se dali dohromady a pak se zase rozcházeli. Pak se Chandler zamiloval do Monicy a nakonec si ji vzal za ženu. Jinak dřív měl velký strach ze závazků, bál se, aby nedopadl jako jeho rodiče. Chandlerovo prostřední jméno je Muriel, ale "stydí" se za něj, je to prý rodinné jméno
Vtipálek Chandler

Ceny a nomice Lis

28. června 2008 v 16:23 Lisa Kudrow (Pheobe Buffay)

Vyhrála:
The Emmy Awards: Best Outstanding Comedy Series, Friends 2002

Golden Satellite Awards: Best Performance by an Actress in a Series, Comedy or Musical, Friends (2001)

American Comedy Awards: Funniest Supporting Female Performer in a TV Series, Friends (2000)

Blockbuster Entertainment Awards: Favorite Supporting Actress - Comedy, ANALYZE THIS (2000)

Screen Actors Guild Awards: Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series, Friends (2000)

Teen Choice Awards: Film - Choice Hissy Fit (2000)

TV Guide Awards: Editor's Choice (2000)

Emmy Awards: Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series, Friends (1998)

New York Film Critics Circle Awards: Best Supporting Actress, THE OPPOSITE OF SEX (1998)

Nominovaná:
Nominated for Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (2004)

Nominated for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (2004)

Nominated for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (2003)

Nominated for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (2002)

Nominated for Outstanding Comedy Series at The Emmy's for Friends 2002

Nominated for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (2001)

Nominated for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series at Emmy Awards for Friends (2001)

Nominated for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series at Emmy Awards for Friends (2000)

Nominated for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (2000)

Nominated for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series at Emmy Awards for Friends (1999)

Nominated for Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (1999)

Nominated for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (1999)

Nominated for Best Dance Sequence at MTV Movie Awards for ROMY AND MICHELE'S HIGH SCHOOL REUNION (1998) - shared with Mira Sorvino, Alan Cumming

Nominated for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series at Emmy Awards for Friends (1997)

Nominated for Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for TV at Golden Globe Awards for Friends (1996)

Nominated for Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series at Screen Actors Guild Awards for Friends (1996) Nominated for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series at Emmy Awards for Friends (1995)


Filmografie Lisy

28. června 2008 v 16:22 Lisa Kudrow (Pheobe Buffay)
2009 - Hotel for Dogs
2008 - Women, The
2007 - Kabluey
2007 - P.S. Miluji Tě
2005 - "Comeback, The" (TV seriál)
2004 - Happy Endings
2004 - Living and Breathing
2003 - Marci X
2003 - Wonderland Masakr
2002 - Kdo to štěká?
2002 - Přeber si to znovu
2002 - Reel Comedy: Analyze That (TV)
2001 - All Over the Guy
2001 - Dr. Dolittle 2
2001 - Friends: The Stuff You've Never Seen (TV)
2000 - Šťastná čísla
2000 - Making of 'Hanging Up', The (TV)
2000 - Zavěste, prosím
1999 - Armagedd'NSync (TV)
1999 - Přeber si to
1998 - "Hercules"
1998 - Všichni moji muži
1997 - Hacks
1997 - Hlídači času
1997 - Romy a Michele
1996 - Matka
1995 - Bláznivá vychovatelka / Radši zpátky za mříže!
1994 - In the Heat of Passion II: Unfaithful
1994 - "Přátelé"
1994 - Tangents
1992 - "Bob"
1992 - In the Heat of Passion
1992 - "Jsem do tebe blázen"
1991 - Dance with Death
1991 - Murder in High Places (TV)
1991 - Unborn, The
1990 - Impuls
1990 - To the Moon, Alice (TV)
1989 - L.A. on $5 a Day
1989 - "More You Know, The"

Napiš si o autogram

28. června 2008 v 16:20 Lisa Kudrow (Pheobe Buffay)
Adresa o autogram:
Lisa Kudrow
8500 Wilshire Blvd #700
Beverly Hills, CA 90211

Biografie Lisy

28. června 2008 v 16:20 Lisa Kudrow (Pheobe Buffay)
Lisa Kudrow se narodila 30.července 1963 v Encinu ve státě Kalifornie. Její otec Lee Kudrow je lékař a matka Nedra Kudrow pracovnice v cestovní kanceláři. Už jako malá se začínala zajímat o herectví. Po dokončení střední školy "William Howard Taft" v roce 1981, kde ve chvílích volna hrála tenis, začala navštěvovat Vassar College v New Yorku s hlavním zaměřením na Biologii. Tuto školu ukončila v roce 1985 a věřila, že uskuteční kariéru v lékařském výzkumu spolu se svým otcem v Los Angeles.

Jako šťastná náhoda tomu chtěla, že komediant Jon Lovitz přítel Lisina bratra, jí umožnil zahrát si v Saturday Night Live. Od té doby si velmi zamilovala hraní, které v ní navíc podpořil Lovitz, když jí poslal na konkurz do improvizační-komedie "Groundlings". Nejprve byla odmítnuta, ale v roce 1989 se nakonec stala členem týmu herců "Groundlings". Po získání zkušenosti a uznání jako člen populárního komediálního týmu, dostala roli v malé produkci nazvané "The Ladies Room". Lisa se pak objevila v moha televizních rolích komediální herečky s vystoupeními "Cheers", "Coach", "Newhart", "Life Goes On" a "The Simpsons".

V roce 1993 Lisa přijala roli Phobe v televizním seriálu Přátelé "Friends", která jí pomohla získat cenu Emmy. Také si zahrála Ursulu, střelenou servírku v situační komedii NBC "Mad About You". Lisa na NBC udělala takový dojem, že ji obsadili do dalších významných televizních show. Role Phoebe se hodí k Lisině tak moc, že si lidé pravděpodobně myslí, že je takováto ve skutečném životě. Phoebe Buffay je vlastně dvojče charkteru Ursuly v "Mad About You". Mimo televizních vystoupení se také Lisa objevila v mnoha filmech uvedených do kin, jako Romy a Michele "Romy and Michele's High School Reunion" (1997), "Clockwatchers" (1997), Všichni moji muži "The Opposite of Sex" (1998), Přeber si to "Analyze This" (1999), zde si zahrála po boku Roberta De Nira a Zavěste, prosím "Hanging Up" (2000), kde si zahrála po boku nádherné Meg Ryan. V roce 1997 ji časopis People zařadil do seznamu nejhezčích žen světa. Lisa také získala mnoho cen uznání za její herecké umění, včetně ceny pro televizní herce za mimořádný výkon v komediálním seriálu Přátelé "Friends".

V komedii Sťastná čísla "Lucky Numbers" (2000) si Lisa zahraje Crystal přítelkyni Johna Travolty (Russ Richards). Russ předpovídá počasí v Harrisburgu v Pensylvánii a stal se místní hvězdou. Když neobvykle mírná zima zaviní, že jeho půjčovna sněžných skútrů přijde téměř na mizinu, rychle vymyslí strategii, jak zbohatnout. S nenasytnou Crystal , televizní moderátorkou loterie, a kamarádem nadšeným pro každou špatnost spřádá Russ tajný plán. Čísla šťastně vycházejí, ale pak se najednou všechno zvrtne a povedenou trojici čeká místo jackpotu jen sérii chaotických situací.

V roce 2000 se po široce publikované bitvě s NBC, Kudrow a spoluherci ze seriálu Přátelé, Jennifer Aniston, Courtney Cox- Arquette, Matthew Perry, Matt LeBlanc, a David Schwimmer si vyjednali plat 750 000 dolarů za epizodu, čímž se stali nejlépe placenými hvězdami televize v historii. Lisa a její manžel Michael Stern mají syna Juliana Murray.
Částečně převzato z CSFD.cz

O Phoebe

28. června 2008 v 16:19 Lisa Kudrow (Pheobe Buffay)
Zaměstnání: především masérka; příložitostně folková zpěvačka; dříve taxikářka, prodavačka tonerů, podnikala chvíli v oblasti cateringu s Monicou
Rodina: otec Frank, matka Phoebe, sestra dvojče Ursula, nevlastní bratr Frank; nevlastní matka Lilly (zabila se)
Ex-milenci: námořník Ryan, policista Gary, vědec David
Zájmy: zpěv a hra na kytaru, pečení sušenek
Charakteristika: Phoebe také neměla lehký život. Její otec opustil rodinu když byla malinká. Její nevlastní matka Lilly se zabila a Phoebe žila nějakou dobu na ulici. Nejdříve bydlela s Monicou, pak se přestěhovala ke své baibčce Frances. Phoebe našla svou biologickou matku, která se též jmenuje Phoebe a poznala i svého otce Franka. Phoebe je masérka, dříve pracovala v jendom newyorském salónu, jenže ji vyrazili. Od té doby masíruje lidi u sebe doma. Příležitostně se věnovala i jiným činnostem. Taxikařením, spolu s Monicou chvíli zajišťovaly hostiny na různých akcích, chvíli také prodávala tonery. Phoebe je vegetariánka, maso jedla pouze když byla těhotná, ikdyž je tu pár vyjímek... Svému nevlastnímu bratrovi Frankovi a švagrové Alice odnosila trojčata. Byla též provdaná za kluka jménem Duncan. Ten byl předtím jejím kamarádem a jelikož potřeboval zelenou kartu, tak si ho Phoebe vzala, nakonec se rozvedli. Phoebe také hraje na kytaru, skládá svoje vlastní písničky, které pak zpívá hostům v Central Perku. Phoebe se v desáté sérii provdala za Mika Hannigana, se kterým chodila od deváté řady.
Střelená Phoebe